Visualizzazione post con etichetta snow. Mostra tutti i post
Visualizzazione post con etichetta snow. Mostra tutti i post

Saint Bernard

martedì 4 ottobre 2011 06:52 Pubblicato da Progetto Foligno 0 commenti
The Saint Bernard is a strong and powerful dog with a very tall and muscular body and a large powerful head. They have a wide skull, with high cheek bones and a distinct furrowing of the brow. The skin of their foreheads is very wrinkled, often giving them a rather stern expression, particularly if they also possess a dark mask.

The Saint Bernard has a short muzzle, and does not taper. The bridge is straight and sometimes slightly broken. They have strong sound teeth with either a scissors bite or an even bite. Their mouths often have a black roof.

The Saint Bernard’s nose is very broad with wide open nostrils. Their noses and lips are always black. They have medium sized ears, particularly when compared to the size of their heads. They stand slightly away from the head at the base and then drop sharply, clinging to the head. Their ear flaps are soft and tender and forms a rounded triangle which is slightly elongated toward the point.
The Saint Bernard’s eyes are set toward the front of the head, and are always dark brown. They are medium sized and deep set, giving the dog a friendly and intelligent expression.

The Saint Bernard has a somewhat sorrowful expression, but is actually very good-natured. They are excellent with children and other animals. They have a protective instinct for their family and make excellent watchdogs. They are sensible and loving and make a great family pet. They may display stubbornness, so owners must be very patient. They thrive on high amounts of love and attention. The Saint Bernard is prone to anxiety if left alone for extended periods of time and may destroy their owner’s home and belongings.

Snowy Owl

lunedì 3 ottobre 2011 06:31 Pubblicato da Progetto Foligno 0 commenti
The Snowy Owl was first classified in 1758 by Carolus Linnaeus, the Swedish Swedish naturalist who developed binomial nomenclature to classify and organise plants and animals. The name “scandiacas” is a Latinised word referring to Scandinavia, as the Owl was first observed in the northern parts of Europe. Some other names for the Snowy Owl are Snow Owl, Arctic Owl, Great White Owl, Ghost Owl, Ermine Owl, Tundra Ghost, Ookpik, Scandinavian Nightbird, White Terror of the North, and Highland Tundra Owl. It is the official bird of Quebec.

The Snowy Owl is a large, diurnal white Owl that has a rounded head, yellow eyes and black bill. The feet are heavily feathered. A distinctive white Owl, their overall plumage is variably barred or speckled with thin, black, horizontal bars or spots. Females and juveniles are more heavily marked than males – adult males may be almost pure white, although they have up to three tail bands. Adult females are distinctly barred throughout, and have from four to six tail bands. Immatures are very heavily barred throughout, and dark spotting may codominate or dominate the overall plumage. Intensity of dark spotting varies with the sex of the immatures, females being the darkest. Juveniles are uniformly brown with scattered white tips of down.
This large, white owl has a rounded head and yellow eyes. Both sexes of the Snowy Owl have dark bars and spots although they are heavier on the larger female; old males may be pure white. This usually silent bird will sometimes utter a shrill whistle and hoarse croak on breeding grounds.
Snowy owls have incredible vision. They can see from high up in the sky and swoop down silently to capture their prey. Like all owls they have good night vision. They are nocturnal and diurnal hunt at night but in the Arctic it doesn’t get dark in the summer so the owls hunt in the daylight too. When the owl gets food it swallows it whole or tears it into large pieces to swallow.

The Snowy Owl depends on lemmings for their major food source
. However, the lemming population fluctuates from year to year so when the supply gets too low, the snowy owl will migrate south in great numbers. 5-8 white eggs are laid in a nest lined with feathers, mosses, and lichens which is placed on the open tundra.